Fremtidens mad

Fremtidens mad
Hvad skal vi spise de kommende år, og hvordan skal fødevarerne produceres? Bølgerne går ofte højt – for og imod pesticider, med eller uden kød og meget mere.

Invitation til 'Fremtidens mad'Så hvad skal der ske, og hvilke løsninger arbejdes der på?

9. maj inviterer COOP, DI Fødevarer, Dansk Planteværn og Verdens bedste Fødevarer til debat og skue om ”Fremtidens mad”. 

På skuet kan du tage en rundtur på Ryegaard Gods og opleve Dansk Planteværns forsøg til fremme af biodiversiteten. Og på pladsen kan du møde Teknologisk Institut og andre, der har taget de første skridt til fremtidens mad.

 

Debatten falder i to dele. Først:

Fremtidens mad – med eller uden kød?

På scenen er:

Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer, der taler om globale trends i kødforbrug, og danske virksomheders bidrag til det.

Kristian Kornerup, adm. direktør i Stryhns, fortæller om forbrugernes kødlyst – eller mangel på samme.

Rune-Christoffer Dragsdahl, formand i Dansk Vegetarisk Forening, fortæller om udviklingen i antallet af vegetarer, veganere og flexitarer og deres købelyst.

 

Dernæst:

Fremtidens mad – med eller uden pesticider?

På scenen er:

Johan Scheel, indehaver af Ryegaard Gods, der drives med både konventionel og økologisk drift. Hør om fordele og ulemper ved begge driftsforme.

Niels Bjerre, Agricultural Affairs Manager i Bayer Nordic, der taler om fremtidens behov for nye økologiske og konventionelle planteværnsmetoder.

Thomas Roland, CSR-chef i COOP, der sætter ord på forbrugernes ønske om ”giftfri” mad og det, der skal til for at vinde forbrugernes hjerter.

Rikke Lundsgaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver Danmarks Naturfredningsforening, giver sit bud på naturens ønsker til fremtidens afgrødebeskyttelse.

Moderator: Frederik Thalbitzer, formand for Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister

Alle er velkomne til eventen, og vi tilbyder bustransport fra Dansk Industri til Ryegaard.

 

Tilmelding til debatten og eventuel bustransport er nødvendig, men der er i øvrigt fri adgang til at besøge de mange spændende stande.

 

Program:

09:30: afgang med bus fra Dansk Industri, Åboulevarden 18, 1787 Kbh V.

10.30: Guidet tur på Ryesgaard Gods (sæt kryds i tilmeldingen, hvis du vil med).  

11.00: Første debat: Med eller uden kød?

12:00: Vi byder på spændende fremtidsfrokost.

12.45: Pause

13:00 Anden debat: Med eller uden pesticider?

13:50: Afrunding og tak for i dag

Eventen bliver også livetransmitteret via facebooksiderne Samvirke, Verdens Bedste Fødevarer og Dansk Planteværn.

Kig med og giv en kommentar, hvis du ikke kan komme på dagen.

 

  Tilmelding til ”Fremtidens Mad” den 9. maj 2018 Download invitation til 'Fremtidens mad' som pdf

Share: