Samarbejde med PerPlant

Dansk Planteværn samarbejder med PerPlant, der har udviklet en ny teknologi til registrering, monitorering og lagring af markdata.  

Dansk Planteværns demonstrationslandbrug,Ryegaard og Trudsholm Godser, arbejder med en sensor fra PerPlant, som monteres på traktorens tag og herfra registrerer markens biomasse i realtid, hvilket kan være en hjælp i forbindelse med bl. a. vækstregulering og gødskning.

"På min tablet inde i traktoren kan jeg følge med i hvad sensoren ser. Det giver mig et præcist overblik over hvordan marken skal behandles i forhold til f.eks. ujævnheder, jordstruktur og vandhuller, hvilket giver en mere ensartet mark. Sensoren gemmer data, så vi kan følge med i markens historik gennem sæsonen og over årene. Det er en fordel i forhold til behandling af afgrøderne. Sensoren er nem at bruge og giver os en masse data, som hjælper os til at lære vores marker bedre at kende" siger medhjælper Mikkel Tolstrup, Ryegaard og Trudsholm Godser.

IPM-dagen 25. september, som vi afholder i samarbejde med SEGES Innovation, vil Mikkel Tolstrup fortælle mere om teknologi- og præcisionsarbejdet og Rasmus Hansen, PerPlant, vil forklare yderligere om mulighederne med sensorer. 

Læs Maskinbladets artikel om PerPlants sensorer og besøget på Ryegaard og Trudsholm Godser i forbindelse med planlægningen af IPM-dagen.