Nyheder

Mulighed for støtte til naturtiltag

I de kommende år bliver en større del af landbrugsstøtten øremærket til grønne bio-ordninger, de såkaldte eco-schemes, der gavner klima, miljø og biodiversiteten.

Læs mere
Drikkevand til debat

Danmark har et grundigt og unikt godkendelsessystem for pesticider til landbruget. Det sikrer, at landbrugets nuværende anvendelse ikke er årsagen til fund af pesticider i drikkevandsboringerne.

Læs mere
Dansk Planteværn på IFAJ-kongres

IFAJ-kongressen samler hvert år landbrugsjournalister fra hele verden til at opleve nye landbrugsmetoder og få inspiration til nye måder at drive landbrug på. Dansk Planteværn deltog med en stand på kongressen.

Læs mere
Velfungerende vurderingsramme for pesticidgodkendelser

Resultater fra årets VAP-rapport viser, at størstedelen af de testede pesticider og nedbrydningsprodukter i perioden 2018-2020 ikke bliver udvasket til grundvandet ved regelret anvendelse på markerne. Miljøstyrelsen ser derfor ikke anledning til at ændre i de nuværende pesticidgodkendelser.

Læs mere
Workshop om præcisionssprøjtning

Hvordan doserer vi bånd- og pletsprøjtning nu og i fremtiden? Wokshop 2. juni i samarbejde med Nordic Sugar, Aarhus Universitet og SEGES Innovation på AU Flakkebjerg i Slagelse.

Læs mere
Dansk Planteværn velkommer nyt medlem og samarbejder om innovation

Styrket samarbejde i branchen og mere innovation i landbruget var blandt drøftelserne ved Dansk Planteværns generalforsamling 30. marts 2022. Bestyrelsesformand Robert Racz (BASF) kunne byde virksomheden UPL velkommen som nyt medlem, hvor Regionschef Rolf Snekkerup er indtrådt i foreningens bestyrelse fra 2022.

Læs mere