Landmændene tager fremtiden i egne hænder

Landmændene tager fremtiden i egne hænder
Foreningen har indgået et samarbejde med Tænketanken Frej for at sætte fokus på landbrugets udfordringer med at nedbringe brugen af pesticider og samtidig producere høje udbytter. Yderligere partnere i dette samarbejde er Syngenta, Chr. Hansen, DLG, KMC, Agrovi og Plant Biological Network.

Startskuddet var en workshop 27. september tre steder i landet med deltagelse fra landmænd og politikere for at få erhvervets syn på fremtidens landbrug. Foreningen deltog på workshoppene, der blev afholdt hos Agrovi i Hillerød, KMC i Brande og DLG i Fredericia.

Landmændene gav udtryk for at være omstillingsparate og imødekommer innovationer særligt indenfor biologisk plantebeskyttelse og forædlingsteknologi. Deres udfordringer er bl.a. at få rettidig rådgivning og hjælp til ny software og uddannelse i at håndtere de mange nye innovationer særligt indenfor computerudstyr i maskinerne.

Frej overleverer landbrugets anbefalinger fra de tre workshops til et møde på Christiansborg 9. november, hvor foreningen også deltager.

Yderligere information på Tænketanken Frejs hjemmeside.