Åbent EU-politisk debatarrangement om fremtidens fødevareproduktion i Europa

Kom til EU-debatevent om landbrugsteknologier
Dag: 30. april 2024
Tid: Kl. 16.30-18.00
Sted: Trudsholm Gods, Hvalsøvej 16, 4060 Kirke Såby

Alliance for Biosolutions under Dansk Erhverv og Dansk Planteværn inviterer en række kommende danske europaparlamentarikere til at give deres bud på, hvilken rolle innovation og nye landbrugsteknologier vil få i fremtidens produktion af fødevarer, og hvordan nye løsninger kommer hurtigere i spil.   

Den grønne omstilling i landbruget er i fuld gang og der findes allerede nye teknologiske muligheder inden for både konventionelle og biologiske løsninger, som landmanden kan gøre brug af for at sikre udbytterne og samtidig skåne miljøet. Heriblandt biologisk plantebeskyttelse, biostimulanter, biogødning, nye genteknologier, præcisionsteknologi, mv. 

Landbruget tager gerne imod nye teknologier – så hvad vil de kommende danske europaparlamentarikere gøre for at fremskynde tilgængeligheden?  Og er producenterne klar med de løsninger, som dansk og europæisk landbrug har brug for i den grønne omstilling til at sikre forsyning af fødevarer på europæisk grund? 

Kom og bliv klogere på de danske politikeres visioner for landbrugs- og fødevaresektoren i EU, når vi inviterer til europapolitisk debat krydret med en gåtur i de skønne omgivelser på Trudsholm Gods og demonstration af nogle af de værktøjer og løsninger, som skal hjælpe landbruget med den grønne omstilling.

Program

16.30: Ankomst og kaffe
16.45: Paneldebat med deltagelse af bl.a. Marianne Lynghøj (V), Rikke Lauritsen (SF), Helle Laursen Petersen (K) og Anne Sophie Callesen (RV). Moderator: Gitte Lillelund Bech 
17.30: Gåtur i marken/på gårdspladsen med mulighed for at se eksempler på nye landbrugsteknologier
18.00: Lidt lækkert at spise og tak for i dag. 

Arrangementet er åbent for alle. Tilmelding via Dansk Erhverv, her.