Tanja Andersen ny direktør i Dansk Planteværn

Tanja Andersen ny direktør i Dansk Planteværn
Den 1. juni overtager juristen Tanja Andersen direktørposten i Dansk Planteværn. Tanja Andersen skal sikre branchen en stærk stemme i debatten omkring brugen af pesticider, lyder det fra foreningens formand.

Tanja Andersen har i 15 år været chefkonsulent i Miljø- og Fødevareministeriet, hvor hun blandt andet har været rådgiver for ministeren, og hvor hun har udviklet og implementeret ny politik, men fra den 1. juni skal den uddannede jurist sikre foreningen Dansk Planteværn en stærk stemme i debatten omkring brugen af planteværnsmidler i Danmark.

I Dansk Planteværn ser formand Robert Racz frem til samarbejdet, og han tror på, at Tanja Andersen har de kompetencer og den gennemslagskraft, der skal til for at foreningen kan styrke sin politiske indflydelse.   

’Med Tanja Andersen har vi sikret os en fantastisk dygtig direktør med et stærkt netværk og en god forståelse for, hvordan politik bliver til. Tanja kender til branchens udfordringer, og så kan hun sætte retningen for, hvordan alle de innovative løsninger planteværnsindustrien udvikler kan blive til gavn for danskerne, ” siger Robert Racz og fortsætter:

”Tanja Andersen har mange års politisk erfaring med fra styrelser og ministerier, og hun er et stærkt kort, når det handler om at skabe en strategi og føre den ud i livet. Det glæder jeg mig til at vi får gavn af, når hun som branchens stemme skal være med til at sikre, at de danske landmænd også i fremtiden har de bedste planteværnsløsninger til rådighed, ” lyder det fra Robert Racz.

Tanja Andersen er uddannet jurist ved Aarhus Universitet og hun har fra 2006 til 2009 været Fødevareattaché i Danmarks faste repræsentation ved den Europæiske Union i Bruxelles.

Tanja Andersen har første arbejdsdag i Dansk Planteværn den 1. juni.


FAKTA

Tanja Andersen – tidligere beskæftigelse
Chefkonsulent / Teamleder, Miljø- og Fødevareministeriet, Veterinærpolitisk kontor
Fødevareattaché, Udenrigsministeriet
Fuldmægtig, Fødevarestyrelsen, Kontor for Jura og International koordinering
Fuldmægtig, Fødevarestyrelsen, Kontor for Fødevaresikkerhed

Uddannelse
Cand.jur. fra Aarhus Universitet 2001