Landmændene tager fremtiden i egne hænder

Publiceret: 14.10.2021

DLG møde

Foreningen har indgået et samarbejde med Tænketanken Frej for at sætte fokus på landbrugets udfordringer med at nedbringe brugen af pesticider og samtidig producere høje udbytter. Yderligere partnere i dette samarbejde er Syngenta, Chr. Hansen, DLG, KMC, Agrovi og Plant Biological Network.

Startskuddet var en workshop 27. september tre steder i landet med deltagelse fra landmænd og politikere for at få erhvervets syn på fremtidens landbrug. Foreningen deltog på de tre workshops, der blev afholdt hos Agrovi i Hillerød, KMC i Brande og DLG i Fredericia.

Landmændene gav udtryk for at være omstillingsparate og imødekommer innovationer særligt indenfor biologisk plantebeskyttelse og forædlingsteknologi. Deres udfordringer er bl.a. at få rettidig rådgivning og hjælp til ny software og uddannelse i at håndtere de mange nye innovationer særligt indenfor computerudstyr i maskinerne.

Fra Bonden til Borgen

9. november overleverede Frej landmændenes anbefalinger fra de tre workshops til et møde på Christiansborg, hvor foreningen også deltog. Anbefalingerne blev kategoriseret i fem områder; præcisionslandbrug, fast-track ordning på innovation, conservation agriculture, Crispr samt biostimulanter og biologiske midler. Landmænd præsenterede anbefalingerne og de blev desuden præsenteret i korte videoer, som de deltagende politikere fik adgang til efterfølgende.