Plantekongres om fremtidens løsninger

Publiceret: 12.01.2024

Plantekongres 2024 Stand

På Plantekongressen i Herning 10. og 11. januar 2024 mødtes landmænd, konsulenter, skoler, universiteter, m.fl. for at høre nyt om løsninger til fremtidens  planteproduktionen.
Som guldsponsor havde Dansk Planteværn en stand i foyeren, hvor vi bl.a. talte med kongressens besøgende om branchens fokus på håndtering af pesticidemballage og det udvidede producentansvar, der træder i kraft i midten af 2025. Dansk Planteværn har indgået et samarbejdet Dansk LandbrugsPlastindsamling med DAKOFO og Arla vedr. indsamling og håndtering af landbrugsplast, som var et af de emner, som besøgende på standen kunne høre om.

En af de mange kongressessioner omhandlede hvilke klimavirkemider, der kan tages i brug i landbruget for at komme i mål med den grønne omstilling - her har vores medlemmer løsninger, der kan sikre effektiv arealanvendelse og bidrage til en reduktion i landbrugets Co2 udledning. Nogle af disse blev præsenterede på sessionen om nye værktøjer i planteproduktionen, hvor mange af kongressens deltagere hørte vores medlemmer Syngenta, BASF og Corteva præsentere deres bud på fremtidens løsninger.

Til Plantekongressen havde Dansk Planteværn fremstillet infoarket "Grøn omstilling og cirkulær økonomi" vedr. emballagehåndtering.

Se programmet fra Plantekongressen samt se eller gense præsentationerne

Læs mere om DLPI-samarbejdet, som Dansk Planteværn har indgået i samarbejde med DAKOFO og Arla.