Vellykket deltagelse på Folkemødet

Publiceret: 21.06.2024

FM24 Panel

Årets folkemøde på Bornholm bød på et væld af spændende oplevelser og en masse inspiration. Blandt emnerne på dagsordenen var den grønne omstilling, godt drikkevand, mindre madspild og ikke mindst klimaindsatser og biologiske løsninger. 

Dansk Planteværn afholdt en god og konstruktiv debat i samarbejde Danske Vandværker i deres "Drikkevandstelt". Debatten omhandlede miljøfremmende stoffer i drikkevandet, og var tilrettelagt som "20 spørgsmål til professoren", hvor professor i miljøteknologi ved DTU, Hans-Jørgen Albrechtsen, besvarede spørgsmål fra såvel Folkemødets gæster som vandværket, landmanden og producenten - i denne forbindelse var Niels Bjerre fra Bayer A/S, Tina Chawes fra Furesø Vandforsyning og Thor Kofoed fra Landbrug og Fødevarer en del af debatten, som blev modereret af Klaus Ulrik Mortensen, Aksiom

Forud for debatten indsamlede Dansk Planteværns sekretariat spørgsmål blandt Folkemødets gæster, for at få flest mulige nuancerede spørgsmål til professoren. 

Der kom mange vigtige nuancer frem i debatten og en masse gode spørgsmål til professoren. Heriblandt at det er vigtigt at vi opretholder forbrugernes tillid til drikkevandet, og at vi også i fremtiden skal have godt vand i vandhanen.