Vinderne af fotokonkurrencen "Vis mig dit sprøjtevindue" er fundet

Publiceret: 21.10.2021

Vinder Af Sprøjtevindue Konkurrence Og Tanja Andersen

"Vis mig dit sprøjtevindue" er en fotokonkurrence blandt landmænd, der bl.a. sætter fokus på reduceret jordbearbejdning (IPM). Konkurrencen var et samarbejde med SEGES og Mark Plus og fandt sted over sommeren. Vinderne blev offentliggjort på foreningenstemadag for IPM og resistens i september.

Vinderen af førstepræmien, et Naturtjek fra SEGES, blev Magnus Søgaard fra Assendrup Hovedgaard i Haslev. 2. og 3. præmien, et gavekort til restaurant Flammen, gik til Bjarne Klitgaard og Anders D. Jørgensen.

Et sprøjtevindue er et lille areal i marken, som ikke bliver behandlet og landmanden derfor bruge det til at vurdere, om fx det valgte ukrudtsmiddel virkede tilfredsstillende.  

”Et sprøjtevindue en god måde til at vurdere effekten af en udført behandling og er derfor en vigtig del i arbejdet med IPM-principperne. Vi glæder os til næste år igen at sætte fokus på værdien af sprøjtevinduer og gentage konkurrencen sammen med SEGES og Mark Plus,” siger Tanja Andersen, direktør i Dansk Planteværn.

Med et Naturtjek gennemgår en konsulent fra SEGES bedriften og giver landmanden et overblik over hvordan naturen på ejendommen kan tilgodeses. Landmanden får anbefalinger til at udføre den indsats, der giver størst effekt for naturen og biodiversiteten på bedriften.

Mere Naturtjekket fra SEGES.

Læs interview med vinderen af konkurrencen i Landbrugsavisen

Mere om Integreret Plantebeskyttelse (IPM).